Världens största hund. WOW!

Världens största hund. WOW!

januari 20, 2019 0 Av admin

Som de flesta vet tillhör hundar av rasen Grand Danois världens största hundar. De är inte särskilt vanliga, men de lämnar ett intryck hos alla som ser dem. De är.. väldigt stora!

Vad som kännetecknar en Grand Danois förutom den magnifika storleken är lojaliteten till sin ägare och familj. Ofta är de inte speciellt mycket för främlingar utan vill hålla sig till sin egna flock. Det går jättebra att ha barn i samma hushåll också, trots storleken. Förr användes de faktiskt i strid som stridshundar tack vare sitt stabila psyke och att de har lätt att lära. Idag är de till största del bara vanliga familjehundar men kan också användas som vakthund. Storleken skrämmer bort många av de potentiella inbrottstjuvarna vid första anblick.

Största hundrasen i världen

Världsrekord i hundstorlek

Och som med allt annat så finns det några exemplar som står ut från den stora massan. Det gäller även hundar och Grand Danois. Man brukar säga att en ‘vanlig’ hane blir runt 80-90 cm hög i mankhöjd medan tikarna landar på runt 70-80 cm. Men det är långt från de allra största hundarna. Den senaste världsrekordinnehavaren i Guiness world records var Zeus. Han var 112 cm hög i manken, vägde drygt 70 kg och var över 2,2m lång! Innan dess var det Giant George som innehöll förstaplatsen med sina 115 kg, 220 cm och ungefär hälften så hög. Imponerande!

Av upphovsrättsliga skäl finns inga bilder på varken Zeus eller Giant George som vi kan visa här, men det går bra att söka på internet efter dessa bestar så kommer de upp. Det är svårt att ta in deras enorma storlek, men det är faktiskt så att Grand danois har unika gener som gör det möjligt. Det är häftigt och imponerande att en hund kan bli längre än en människa och att de samtidigt har ett friskt och öppet sinne. Det är mer än man kan säga om många människor!

Lite längre fram ska vi ta upp begreppet världens minsta hund och presentera vinnaren i den tävlingen. Kanske inte lika spännande, men det blir som svar på det här inlägget. På återseende!