Lämna aldrig ett djur i en varm bil

Lämna aldrig ett djur i en varm bil

oktober 30, 2018 0 Av admin

Det är knappt så det har hunnit vara en solig dag innan polisen började få in massa samtal om instängda hundar i solheta bilar. Detta är något som händer i hela landet trots att det varje år publiceras massvis med varningar i media. Även polisen brukar gå ut med information och varningar om hur farligt det är men trots allt detta så händer det allt för ofta. Hur tänker dessa hundägare egentligen? Man får absolut inte lämna hunden i bilen en solig dag.

När du du åker hemifrån för att uträtta ärenden så snälla lämna hunden hemma. En varm bil är ingen plats att förvara en hund.

Vad du kan göra om du ser en hund i en bil

  • Är bilen parkerad utanför en butik/varuhus eller liknande så ta registreringsnumret. Gå sedan in och säg åt personalen att använda högtalarna för att få tag i ägaren.
  • Ifall bilen är parkerad utanför en bostad så plinga på och fråga efter vem som är ägaren.
  • Få ägaruppgifter av Transportstyrelsen. Om du skickar ett SMS med registreringsnumret till 72503 så får du till svar information om fordonet. Därefter kan du använda Hitta/Eniro för att få tag på numret till ägaren. Tjänsten kostar 3kr men vad är det jämfört med en hunds liv.

Det är ju bara 20 grader ute – Då är det 57 i bilen!

Vissa resonerar precis som första delen av föregående titel. Att det inte är så himla varmt ute. Det är fel. En bil som står parkerad i solljus blir kokhet snabbt oavsett om det är 10 eller 30 grader ute.

Utomhus(skugga), 08:30, +14 °C = +19 °C i bilen

Utomhus(skugga), 09:30, +18 °C = +38 °C i bilen

Utomhus(lite molnigt), 10:30, +20 °C = +47 °C i bilen

Utomhus(soligt), 11:15, +20 °C = +57 °C i bilen

Utomhus(soligt), 12:00, +23 °C = +62 °C i bilen

Utomhus(soligt), 13:30, +22 °C = +85 °C i bilen